Τοποθετήσεις ταπετσαρίας τοίχου

Αν και ακούγεται σαν μια εύκολη διαδικασία, οι τοποθετήσεις ταπετσαρίας τοίχου έχουν τη δική τους τεχνική ανάλογα το υλικό κατασκευής. Αν προσπαθήσετε να τοποθετήσετε την ταπετσαρία μόνοι σας, θα αντιληφθείτε, ότι χρειάζεται εμπειρία και ότι θα ήταν σοφότερο, να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Ο Mastoras4U διαθέτει δικό του τεχνικό με αποδεδειγμένη ικανότητα στις τοποθετήσεις ταπετσαρίας τοίχου. Όποιο είδος ταπετσαρίας και να έχετε επιλέξει, Ο Mastoras4U θα την εφαρμόσει στους τοίχους σας, χωρίς να δημιουργηθούν φουσκάλες και ανεπιθύμητα κοψίματα.

Υπάρχουν αρκετά είδη ταπετσαρίας που κυκλοφορούν στην αγορά. Το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητες του και προσδίδει μια διαφορετική αίσθηση στο χώρο.

  • Χάρτινες ταπετσαρίες: Είναι οι πιο γνωστές και είναι τόσο διαδεδομένες, γιατί είναι οικονομικές και βγαίνουν σε εκατοντάδες διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Οι τοποθετήσεις χάρτινης ταπετσαρίας γίνονται με ειδική κόλλα, που εφαρμόζεται πάνω στον τοίχο. Η αφαίρεση τους αφήνει σημάδια στους τοίχους.
  • Αυτοκόλλητες ταπετσαρίες: Γνωστές και ως φωτοταπετσαρίες, ψηφιακά εκτυπωμένες αποτελούν τη πιο μοντέρνα λύση. Δεν συνιστώνται, όταν θέλουμε να καλύψουμε όλους τους τοίχους ενός χώρου. Οι τοποθετήσεις αυτοκόλλητων ταπετσαριών απαιτεί ξεχωριστή τεχνική για την αποφυγή δημιουργίας ανωμαλιών στην επιφάνεια της ταπετσαρίας. Η αφαίρεση τους είναι εύκολη και δεν αφήνει σημάδια.
  • Υφασμάτινες ταπετσαρίες: Το ύφασμα είναι ένα ποιοτικό υλικό για ταπετσαρίες, γιατί δεν τσαλακώνει και δε δημιουργεί προβλήματα στην τοποθέτηση. Επάνω στο ύφασμα μπορεί να τυπωθεί οποιοδήποτε σχέδιο ή χρώμα θέλουμε. Οι τοποθετήσεις υφασμάτινης ταπετσαρίας τοίχου είναι σχετικά εύκολη διαδικασία και γίνεται με ειδική κόλλα, που εφαρμόζεται πάνω στον τοίχο. Το μειονέκτημα τους είναι η ακριβή τιμή τους.
  • Ταπετσαρίες αλουμινίου: Μια λεπτή ελαστική αλουμινένια ταινία καλύπτει την ταπετσαρία. Η ιδιότητα αυτή «φωτίζει» το χώρο και είναι ιδανικές για δωμάτια χωρίς άφθονο φυσικό φωτισμό. Οι τοποθετήσεις ταπετσαρίας αλουμινίου απαιτούν πολύ λείους τοίχους και είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Υπάρχουν και άλλα είδη ταπετσαρίας που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, λόγω του πολύ υψηλού κόστους που έχουν. Αυτές είναι οι δερμάτινες ταπετσαρίες, οι ταπετσαρίες με φυσικά υλικά (μπαμπού) και οι γυάλινες ταπετσαρίες

Τώρα δείτε τη διαδικασία, που ακολουθεί ο Mastoras4U στις τοποθετήσεις ταπετσαριών

Το πρώτο πράγμα που κάνει ο τεχνίτης, είναι να καθαρίσει καλό τον τοίχο από σκόνες και βρομιές. Φροντίζει ώστε ο τοίχος να είναι απόλυτα καθαρός και στεγνός πριν την τοποθέτηση της ταπετσαρίας. Σε περίπτωση που ο τοίχος δεν είναι λείος, περνάει πρώτα ένα χέρι (αστάρωμα) με αραιωμένη κόλλα.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία της τοποθέτησης, μετράει τον τοίχο, κόβει και ετοιμάζει τα φύλλα της ταπετσαρίας.

Με ειδική βούρτσα απλώνει την κόλλα στον τοίχο. Μόλις στεγνώσει ελαφρώς, τοποθετεί την ταπετσαρία, την πιέζει με ειδικά εργαλεία, αφαιρεί τυχόν παραπανίσια κόλλα.

Χρησιμοποιώντας ειδικό εργαλείο, αφαιρεί τις φουσκάλες, που έχουν δημιουργηθεί. Καθαρίζει τις γωνίες, επιδιορθώνει όποιες ατέλειες έχουν δημιουργηθεί και καθαρίζει το χώρο. Ο τοίχος σας είναι έτοιμος και μπορείτε να τον απολαύσετε.

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Όνομα
Επώνυμο
Οδός
Πόλη
Περιοχή
Τ.Κ
captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com