Θερμοπροσόψεις κτιρίων

Ο Mastoras4U ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ τα πλέον σύγχρονα συστήματα θερμοπρόσοψης

 • ΣΤΕΓΑΝΩΝΕΙ τις εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων
 • ΗΧΟΜΟΝΩΝΕΙ το κτίριο
 • ΜΕΙΩΝΕΙ την κατανάλωση ενέργειας στο εσωτερικό
 • ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ την εξωτερική τους όψη

Θερμοπρόσοψη κτιρίου από 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στις τιμές ΔΕN συμπεριλαβάνεται Φ.Π.Α

Το πακέτο προσφοράς αναφέρεται για επιφάνειες άνω των 70 τ.μ. και περιλαμβάνει:

Λευκό φελιζόλ, κόλλες, τάπες, δείγματα, γωνιόκρανα, νεροσταλάκτες, υαλοπλέγματα, τελικό επίχρισμα ελαστομερούς σοβά.

Οι εξωτερικές μονώσεις των παλαιών κτιρίων αποτελούν σήμερα τον πλέον σύγχρονο τρόπο αναβάθμισής τους. Η άρτια μόνωση της ταράτσας και των εξωτερικών τοίχων ενός κτιρίου αποφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται στο κτίριο, όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής του. Οι θερμοπροσόψεις τοίχων και οι θερμομονώσεις ταρατσών διαμορφώνουν την εξωτερική θωράκιση του κτιρίου.

Με μια σειρά επιστρώσεων θερμομονωτικών υλικών και ειδικών επιχρισμάτων επιτυγχάνονται:

 • η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου,
 • η προστασία από την υγρασία,
 • η ηχοπροστασία του,
 • η αλλαγή της εξωτερικής όψης
 • και η αύξηση της επενδυτικής του αξίας.

Η πολυστερίνη αποτελεί το κύριο υλικό θερμοπρόσοψης στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι το γνωστό σε όλους φελιζόλ, το οποίο το βρίσκουμε σε λευκό ή πράσινο χρώμα (εξηλασμένη πολυστερίνη). Ανάλογα με το ζητούμενο ενεργειακό αποτέλεσμα, ορίζεται το πάχος του υλικού. Οι θερμοπροσόψεις με παχύ θερμομονωτικό υλικό έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Ανάλογο φυσικά είναι και το κόστος αγοράς και τοποθέτησης.

Η ποιότητα των υλικών και η σωστή τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης σε ένα κτίριο, δύναται να κάνει την απόσβεση της επένδυσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Mastoras4U φροντίζει να αποτυπώσει τις ακριβείς ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου, ώστε με τη χρήση των κατάλληλων υλικών και την προσεγμένη τοποθέτησή τους, να επιτύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Γιατί να επιλέξω τη θερμοπρόσοψη από κάποιο άλλο είδος μόνωσης

Τα είδη των μονώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα κτίριο, είναι η εσωτερική μόνωση των τοίχων, η εξωτερική χρήση μονωτικών βαφών και η εξωτερική θερμοπρόσοψη.

Στην περίπτωση της εσωτερικής μόνωσης των τοίχων έχουμε το μειονέκτημα , ότι καλύπτονται κάποια τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου (μειώνουμε το χώρο). Αντίθετα με την εξωτερική θερμοπρόσοψη, ο εσωτερικός διαθέσιμος χώρος παραμένει ο ίδιος. Επίσης η εσωτερική μόνωση δεν έχει την ίδια απόδοση, διότι τα ντουβάρια συγκρατούν μεγάλο μέρος της εξωτερικής θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα η μόνωση να δέχεται ιδιαίτερη πίεση σε ακραίες θερμοκρασίες. Αντίθετα η εξωτερική θερμοπρόσοψη κρατάει τη θερμοκρασία της τοιχοποιίας σε σταθερότερη θερμοκρασία, καθώς αυτή δέχεται πίεση μόνο από το εσωτερικό του κτιρίου. Τέλος με την εσωτερική μόνωση δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη φθορά της τοιχοποιίας από το χρόνο, ούτε τη διείσδυση της υγρασίας σε αυτά.

Οι θερμομονωτικές βαφές αποτελούν μόνο πρόσκαιρες λύσεις και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε με την εσωτερική μόνωση, ούτε με την εξωτερική θερμομόνωση.

Ποια εποχή πρέπει να τοποθετηθεί η θερμοπρόσοψη;

Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για τοποθετήσεις θερμποπροσόψεων. Η εξωτερική θερμοκρασία δεν επηρεάζει, απλά αποφεύγεται να γίνεται τοποθέτηση, όταν βρέχει για να μη βρέχονται τα συνεργεία. Όμως η διαδικασία τοποθέτησης μπορεί να διακοπεί σε περίπτωση βροχής και να συνεχιστεί άλλη μέρα, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά το έργο.

Είναι αλήθεια, ότι η επένδυση σε θερμοπρόσοψη αξίζει και πότε θα κάνω απόσβεση των χρημάτων μου;

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται, για να γίνει η απόσβεση της επένδυσης, δεν είναι σταθερό για όλα τα κτίρια. Άλλα κτίρια χρειάζεται να διατηρούν αρκετά υψηλή θερμοκρασία το χειμώνα, άρα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Άλλα κτίρια πάλι, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας το καλοκαίρι για τη ψύξη τους. Το σίγουρο δεδομένο που έχουμε είναι, ότι θα επιτύχουμε μια ποσοστιαία μείωση της δαπάνης, της τάξης τουλάχιστον του 30%.

Αν υποθέσουμε ότι μια κατοικία που έχει 100τμ εξωτερική επιφάνεια τοποθετήσει θερμοπρόσοψη, θα κοστίσει περίπου 3.500 €. Με την μείωση της δαπάνης για ενέργεια (θέρμανση, ψύξη) κατά 30%, θα εξοικονομήσει 50 με 100 ευρώ για κάθε μήνα του χειμώνα που θα θερμαίνεται το κτίριο και, περίπου 30-70 ευρώ για κάθε μήνα του καλοκαιριού που θα ψύχεται το κτίριο. Με αυτές τις τιμές που ανταποκρίνονται στις περισσότερες κατοικίες πεδινών περιοχών, θα γίνει απόσβεση της επένδυσης σε 7 περίπου χρόνια.

Αν όμως συνυπολογίσουμε και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, που απορρέει από τη σχετική σταθεροποίηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η θερμοπρόσοψη του κτιρίου ΑΞΙΖΕΙ.

Τι ισχύει για τις πιστοποιήσεις και τα ενεργειακά πιστοποιητικά;

Από το 2010 η Ελληνική νομοθεσία έχει εναρμονιστεί με τις κοινοτικές οδηγίες περί ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Κάθε κτίριο έχει το δικό του ενεργειακό αποτύπωμα, η κατάθεση του οποίου είναι πλέον υποχρεωτική σε κάθε αγοραπωλησία ή μίσθωση ακινήτου.

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη και τα εξωτερικά κουφώματα είναι οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες, που επηρεάζουν την ενεργειακή κλάση ενός κτιρίου. Ένα κτίριο υψηλής ενεργειακής κλάσης έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία από ένα χαμηλής ενεργειακής κλάσης.

Οι εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με θερμομονωτικά υλικά, διαθέτουν πιστοποιημένα υλικά, τα οποία όμως απαιτούν και τη σωστή τοποθέτηση τους από τα συνεργεία.

Το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» χρηματοδοτεί με άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια ιδιώτες, που θέλουν να τοποθετήσουν εξωτερική θερμοπρόσοψη σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

 1. Ελληνική νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων
 2. Δείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ οίκον»

Ποιο είναι το καλύτερο θερμομονωτικό υλικό στην αγορά;

Στην αγορά υπάρχουν τρία είδη θερμομονωτικών υλικών:

 • Η διογκωμένη πολυστερίνη, η οποία και στατιστικά καλύπτει το 85% περίπου των εφαρμογών θερμοπροσόψεων παγκοσμίως.
 • Ο πετροβάμβακας, που καλύπτει το 15% περίπου των εφαρμογών θερμοπροσόψεων.
 • Η εξηλασμένη πολυστερίνη που καλύπτει περίπου το 3%.

Όταν ένα υλικό χρησιμοποιείται τόσο ευρέως, σημαίνει ότι είναι και το καταλληλότερο και από άποψη απόδοσης και, από άποψη τιμής. Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας στην επεξεργασία των υλικών πολυστερίνης έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή βελτίωση των χαρακτηριστικών των προϊόντων της.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της διογκωμένης πολυστερίνης (EPS) συνοψίζονται ως εξής:

 1. Δεν παραμορφώνονται και δεν αποσυντίθενται στο χρόνο. Οι θερμομονωτικές της ιδιότητες δεν αλλοιώνονται.
 2. Έχει άριστα θερμομονωτικά χαρακτηριστικά και αντανακλά το 98% της ακτινοβολίας, που δέχεται.
 3. Είναι υλικό με πολύ μεγάλη ελαστικότητα, ικανή να απορροφήσει οποιαδήποτε συστολή – διαστολή.
 4. Διαθέτει αξιόλογα ηχομονωτικά στοιχεία.
 5. Είναι πυράντοχο υλικό και επιβραδύνει την επέκταση της φωτιάς.
 6. Και τέλος είναι εύκολα εφαρμόσιμη στους τοίχους, 100% ανακυκλώσιμη και μη τοξική.

Πόσο καιρό θα πάρει και τι θα μου κοστίσει;

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε ένα υφιστάμενο κτίριο, είναι ανάλογος της επιφάνειας που πρέπει να καλυφθεί, των καιρικών συνθηκών και τον αριθμό των τεχνιτών που θα απασχοληθουν. Πρέπει να υπολογίσετε ότι οι τοποθετήσεις θερμοπροσόψεων έχουν κάποια στάδια. Αυτά είναι τα εξής:

 1. Έλεγχος, καθάρισμα και στοκάρισμα του τοίχου. Το στοκάρισμα θέλει το χρόνο του για να στεγνώσει.
 2. Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών και κόλλησή τους στον τοίχο και μεταξύ τους. Οι κολλητικές ουσίες θέλουν το χρόνο τους για να στεγνώσουν.
 3. Ταυτόχρονη στεγάνωση παραθύρων, περβαζιών και πορτών.
 4. Μηχανική στερέωση στον τοίχο, τοποθέτηση γωνιών και νεροσταλακτών.
 5. Βασική επίστρωση ειδικού κονιάματος, το οποίο απαιτεί τρίψιμο και λείανση. Για το στέγνωμα του μπορεί να χρειαστούν και 3 μέρες.
 6. Αστάρι πρόσφυσης που θα δέσει την τοιχοποιία με τον εξωτερικό σοβά. Απαιτείται μία μέρα για να στεγνώσει.
 7. Και τέλος η τελευταία επίστρωση, ο εξωτερικός σοβάς, ο οποίος θα είναι η μόνιμη εξωτερική επιφάνεια του τοίχου.

Η υπερβολική ζέστη και η αυξημένη υγρασία είναι παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του έργου. Συμπερασματικά και εντελώς θεωρητικά μπορούμε να πούμε ότι ένα συνεργείο τοποθέτησης θερμοπροσόψεων που αποτελείται από 4 άτομα, μπορεί να χρειαστεί μία εβδομάδα, για να καλύψει επιφάνεια που είναι γύρω στα 150 μέτρα.

Κόστος θερμοπρόσοψης

Το τελικό κόστος της τοποθέτησης ενός ολοκληρωμένου συστήματος θερμοπρόσοψης εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν, τη συνολική επιφάνεια κάλυψης και την ικανότητα του συνεργείου. Άλλη τιμή θα πάρετε από ένα «μαθητευόμενο συνεργείο» και άλλη από ένα ικανό, έμπειρο και πιστοποιημένο συνεργείο, που θα σας εγγυηθεί τη μακροχρόνια απόδοση του έργου.

Ο Mastoras4U θερμομονώνει εξωτερικούς τοίχους σε τιμές λογικές, χρησιμοποιώντας μόνο πιστοποιημένα υλικά.

Καλέστε μας στο 697 33 02 297 ή 694 83 68 075, να σας ενημερώσουμε, να βοηθήσουμε, να προτείνουμε λύσεις.

Γιατί να επιλέξετε το Mastoras4U

 • Για να είστε βέβαιοι ότι τα θερμομονωτικά υλικά θα είναι αυτά που απαιτούνται.
 • Για να είστε βέβαιοι ότι η τοποθέτηση της θερμομόνωσης θα γίνει όπως ακριβώς πρέπει.
 • Για να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε κάνει μια σοβαρή επένδυση στην ποιότητα της ζωής σας. 

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Όνομα
Επώνυμο
Οδός
Πόλη
Περιοχή
Τ.Κ
captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com